Ką daryti, kad virtuvė Jūsų namuose būtų tobula?

Virtuvės zona dažnai įvardijama kaip svarbiausia namų erdvė, nes joje praleidžiame daug laiko. Gaminame valgyti, prisėdame išgerti kavos ryte, vakarieniaujame su šeima, tad norisi kad joje būtų patogu ir jauku. Jeigu virtuvė Jūsų namuose Jums nelabai patinka, būtina apgalvoti, ko joje trūksta, ką reikėtų pakeisti. Nebūtina imtis kapitalinio remonto, gal tiesiog pakaks įsigyti funkcionalių baldų ar naują stalviršį, kad būtų gražiau ir patogiau.

Išdėstymas yra labai svarbu

Virtuvės išdėstymo suplanavimas yra bene sudėtingiausias darbas įrenginėjant namus. Jeigu kituose kambariuose prireikus galėsite perstatyti baldus ir pakeisti erdvę, tai virtuvėje plautuvės ar viryklės negalėsite perstumti prie kitos sienos. Taigi, reikia labai gerai apgalvoti, kaip suderinti baldus ir buitinę techniką, kad būtų patogu jais naudotis. Specialistai teigia, kad patogi judėjimo dirbant virtuvėje trajektorija priklauso nuo trijų pagrindinių elementų išdėstymo: šaldytuvo, plautuvės ir viryklės. Spintelės taip pat turi tarnauti žmogaus patogumui – viskas turi būti ranka pasiekiama. Juk daug patogiau, kai įrankių stalčius yra prie darbinio stalviršio, kad nereiktų kiekvieno šaukštelio eiti paimti iš kitos virtuvės pusės.

Ergonomiški sprendimai

Pakabinamų spintelių, stalviršio aukštis turi būti derinamas pagal šeimos narių ūgį. Jeigu gaminti maistą reikės susilenkus arba nepatogiai pakėlus rankas – patikėkite, noras kurti kulinarinius šedevrus greitai sumažės. Specialistai pataria pasinaudoti paprastais sprendimais, kad neapsunkinti darbo virtuvėje. Pavyzdžiui, rinkitės pastatomas spinteles su stalčiais apatinėje dalyje. Nes spintelė su gilia lentynėle prie pat žemės yra nepatogi, žmogus nemato, kas joje padėta, o štai stalčiuje daiktai matomi ir lengvai pasiekiami. Orkaitė irgi nebūtinai turi būti ant žemės po virykle. Jeigu ją įmontuosite aukščiau, nereikės su kiekviena kepimo skarda pasilenkti ar atsitūpti. Taip pat numatykite patogų elektros lizdų išdėstymą, kad būtų nesudėtinga naudotis smulkiąja buitine technika.
Klauskite profesionalų

Jeigu kasdien nedirbate su baldais, tikrai negalite žinoti visų galimų funkcionalių sprendimų. Tokios įmonės kaip, pavyzdžiui, BALDITA projektuoja ir gamina nestandartinius baldus atsižvelgdami į kliento poreikius ir finansines galimybes. Projektuodami baldus Jums individualiai, jie padės išnaudoti virtuvės erdvę, pasiūlys tinkamo aukščio ir gylio spinteles, stalčius, atkreips dėmesį į funkcionalumą. Todėl tikrai verta konsultuotis su specialistais, nes tobulos virtuvės įrengimas tikrai nėra ta sritis, kurioje norėtumėte mokytis iš savo klaidų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą