Gatavi virtuvės komplektai

Paprastai virtuvės baldai yra gaminami pagal užsakymą, tačiau tikrai ne visada. Kai kurių butų ar namų išplanavimai yra gana universalūs, todėl nesunkiai galima nusipirkti jau gatavus baldus. Gatavi virtuvės komplektai yra pardavinėjami visuose didžiausiuose baldų parduotuvėse. Tiesa, jų pasirinkimas gana nedidelis, todėl geriausiai ne važinėti po parduotuvės, o susirasti tinkamus variantus internete. Kaip perkami virtuvės komplektai, į ką reiktų atkreipti dėmesį?

Pirmas žinsgnis kai perkami virtuvės badai, yra tikslus virtuvės išmatavimas. Reikia tiksliai žinoti virtuvės plotą, kad galėtumėte apskaičiuoti, ar Jūsų išsirinktas komplektas tilps į Jūsų turimas patalpas. Išsirinkus virtuvės komplektą, reikia nepamiršti, kad spintelių bendras plotas turi atitikti Jūsų virtuvės išmatavimus.

Virtuvinės spintelės gaminamos iš medžio arba iš MDP (medžio drožlių plokščių). Jos skirtos indams ir maisto produktams sudėti. Patartina virtuvės spintelės įrengti kuo daugiau stalčių ir lentynų, kad galėtumėte patogiai susidėti daiktus Jums patogia tvarka. Prie spintelių tvirtinasi Jums malonesnės atsikišusios arba ne rankenėlės.

Plytelės tarp apatinių ir pakabinamų spintelių gali būti kokios tik norite pagal Jūs fantaziją. Tai ir šviesios ir tamsios ir gėlėtos ar raštuotos. Patartina, kad plytelių spalva derėtų su virtuvės stalo spalva. Taip išlaikysite tvarkingą stilių. Kai kurie vietoj plytelių renkasi stiklą. Jis puikiai dera moderniu stiliumi įrengtoje virtuvėje, tačiau reikia priminti, kad reikalauja kiek daugiau priežiūros.

Virtuvė kartu yra ir darbo vieta, Jūs čia praleidžiate daug laiko ne tik susitikdami su šeima, bet ir gamindami. Todėl labai svarbu, kokį įsirengsite savo darbo stalą. Stalviršiui galima rinktis aukšto slėgio laminatą, kuris yra lengvai prižiūrimas ir nebrangus, marmuro ar akmens paviršius atrodys įspūdingai, tačiau reikalaus kiek atsargesnio darbo.

Labai svarbu, kad virtuvės baldai neatimtų virtuvės erdvės, nepaverstu jos sandėliuku, kur nėra vietos net apsisukti. Dėl to dar kartą labai įdėmiai pasiskaičiuokite visus išmatavimus. Esant per mažai vietos, visas virtuvės vaizdas gali būti sujauktas ir netvarkingas.

Sumaniai išnaudokite pakabinamas spinteles, kurios gali būti ir kiek kitokios spalvos nei pastatytos spintelės. Atkreipkite dėmesį į galimybes įsirengti gartraukį, kuris paprastai yra gaminamas tokio pat pločio, kaip viena pakabinama spintelė. Pagal esamą spalvų koloritą išsirinkite ir kriauklę. Santechniką lengvai paslėpsite po spintelėmis, o jei prireiks šiek tiek išpjauti vidines spintelių sienas – nieko baisaus. Svarbiausiai nebijokite, nes virtuvės komplektas yra pakankamai lanksti konstrukcija, kurią visada galima kažkuo papildyti.

3 komentarai:

  1. Geri patarimai, verta paskaityti jei remontuojate namus ir ketinate atnaujinti virtuvę. Patiko pastaba, kad gartraukiai gali pridaryti rūpesčių, nes mums taip ir buvo atsitikę. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Virtuves baldai, manau, turi tarpusavyje derėti. Tad visai nebloga idėja pirkti visą komplektą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Virtuves baldai, manau, turi tarpusavyje derėti. Tad visai nebloga idėja pirkti visą komplektą.

    AtsakytiPanaikinti