Virtuviniai baldai. Gartraukis

Gartraukis į visą virtuvės baldų komplektą įsilieja ir kaip stilinga detalė.
Virtuvė – tai vieta, kur nuolat maišosi kvapai, garai, drėgmė ir karštis. Gaminant gali išsiskirti net cheminės medžiagos, kurios dirgina akis, nosį, gerklės gleivinę. Dėl šių priežasčių virtuvėje reikalingas gartraukis. Dažniausiai jam skiriama vieta yra virš viryklės. Tai gali būti ir didžiulis prietaisas ir plona, sieninę spintelę primenanti detalė.

Vieni gartraukiai tik išsiurbia orą, kiti užtikrina jo cirkuliaciją (užterštas oras perleidžiamas per aktyviosios anglies ar riebalų filtrą ir grįžta į virtuvę jau išvalytas). Tokį gartraukį galima tvirtinti tiesiog prie spintelių dugno. Visgi kai virtuviniai baldai dar nėra visiškai sudėlioti ir remontas dar nebaigtas, patartina rinktis išsiurbiamąjį gartraukį. Tokie gartraukiai yra gerokai galingesni ir nevalo oro, o jį išsiurbią ir išstumia tiesiai į vėdinimo angą. Jei nežinote, kokio galingumo gartraukis Jums reikalingas, tai galima apskaičiuoti pagal virtuvės tūrį, dauginant jį iš 10 (rekomenduojamas įtraukimo galingumas). Taip gaunamas Jums reikalingo garų surinkėjo optimaliausias galingumas.

Reikia nepamiršti, kad garų surinktuvas – triukšmą skleidžiantis prietaisas. Garsas priklauso nuo veikimo pajėgumo, oro srauto, bei vamzdžių izoliacijos. Todėl, patariama apskaičiuoti Jūsų būsimo garų surinkėjo keliamą garso lygį. Siekiant jį minimaliai sumažinti, reikia gerai izoliuoti vamzdžius, arba geriausia – rinktis gartraukį, kurio variklio blokas montuojamas ir izoliuojamas už virtuvės sienos. Pasirūpinkite savo ramybė gaminant maistą, kad tai netaptų sunkiu ir varginančiu dienos darbu.

Geri garų surinktuvo filtrai, o dar geriau, kelių filtrų derinys, užtikrina švarų orą virtuvėje. Riebalų filtrai saugo variklį nuo užsiteršimo ir sulaiko suodžius, riebalus ir pan. Jie gali būti keičiami akriliniai ar performuoto aliuminio, kuriuos galima plauti tiesiog praustuvėje. Norint pasiekti geriausią variantą, patartina montuoti iki 3 filtrų. Aktyviosios anglies filtrai skirti sugerti maisto kvapus. Juos tenka keisti kartą į 1 – 3 metus, o kartais ir dažniau, priklausomai nuo maisto ruošimo dažnumo ir specifikos. Egzotinių virtuvių patiekalų gaminimas išskiria daugiau specifinių kvapų, taigi sukuria daugiau darbo garų surinktuvui.

Kai renkami virtuviniai baldai, labai svarbu, kad priimti sprendimai patenkintų ne tik Jūsų siekiamo sukurti virtuvės interjero lūkesčius, bet ir būtų praktiški bei kokybiški. Kokį gartraukį rinktis geriau, vėlgi, situacijos klausimas. Svarbu žiūrėti ne tik į grožį, bet ir vidaus kokybę, jei siekiate susikurti gražią ir kokybiškai tarnausiančią virtuvės įrangą.

1 komentaras:

  1. Manau, kad gartraukiai yra vienas svarbiausių virtuvės elementų, nes padeda apsisaugoti nuo kvapų ir riebalų pertekliaus ant virtuvinių baldų ir sienų.

    AtsakytiPanaikinti